Chmelová brigáda 2020 - reportáž: Studenti SŠ z kraje, kde se vaří nejlepší piva(Západní čechy) na chmelové brigádě v regionu, kde se pěstují nejkvalitnější chmele(Žatecko-Rakovnicko)

20.05.2020 08:35

Chmelová brigáda 2020 - reportáž: Studenti SŠ z kraje, kde se vaří nejlepší piva (Západní čechy) na chmelové brigádě v oblasti,kde se pěstují nejkvalitnější chmele(Zatecko-Rakovnicko)

Dlouhé roky jsme byli v (naštěstí!) mylném názoru, že středoškoláci dnes v ČR již asi neumí nebo nechtějí vůbec pracovat rukama a to se týká zejména našeho oboru zemědělství-chmelařství. Prostřednictvím webových aplikací (Agropráce, ZS ČR, firemních webových stránek) si na náš podnik našla kontakt skupina středoškoláků z Gymnázia Cheb a Integrované střední školy Cheb a v počtu pracovní skupiny 7 lidí zavedla za několik dní několik ha chmele ve výborné kvalitě. Studenti byli spokojeni se stravováním zdarma, vysokou úrovní ubytování zdarma a nakonec i s úkolovou mzdou, která velmi dobře motivovala a odměnila nejvýkonnější jedince z jejich kolektivu.

Pracovali po zapracování zcela samostatně i s nejmodernější chmelařskou technikou - se samojízdnými elektrickými zaváděcími vozítky. Práci při zavádění chmele elektrifikujeme proto, že to šetří lidskou dřinu, ne pro to, že je to (údajně - zelený úděl?) moderní anebo dotačně výhodné (dotace jsou zde 0 Kč).

Studenti se na našich www stránkách v instruktážním filmu ještě před nástupem do práce dozvěděli, co se po nich žádá při pracích ve chmelu a o to byla práce při skutečně “ostrém” pracovním nasazení snažší. 

Celkovou spokojenost studentů s průběhem jejich brigády vyjádřily i jejich závěrečné nečekané dary (kytice + příslušenství...) naší hlavní podnikové chmelařce - paní Ing. Michaele Klasové za její péči a vedení po dobu jejich brigády a asi i zajímavé mzdové ohodnocení. Poznali jsme tak, že naši dnešní čeští středoškoláci jsou minimálně stejně dobří, pracovití lidé jako jsme byli (možná, snad…?) i my čechoslováci dříve, a že se tedy nemusíme o další budoucnosti českého národa nijak přehnaně obávat.
 

 

Kontakt

Zemědělská společnost Chrášťany s.r.o.

zschrastany@seznam.cz

Chrášťany 172
p.Kněževes
27001

606 850 755 -ředitel
721 080 613 -hlavní agronom
602 400 701 -chmelař,agronom
732 620 444 -pozemky
(evidence,nájem,pacht,koupě pozemků)
728 399 733 -hlavní mechanizátor,chmelař
313 582 308 - účtárna
313 582 931

Vyhledávání

© 2011 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode