Potřebuje USA svět, nebo svět potřebuje USA?

18.04.2014 20:10

Potřebuje USA svět, nebo svět potřebuje USA?

Když už nemůžete poslouchat a číst naše média, tiskem počínaje a TV a internetem konče, měl by každý zabrousit na media celého zbylého světa a viděl by, že svět, tak jak ho vidí ČR a prezentuje to svým obyvatelům, je trochu jiný, než svět takový, jak ho vidí ostatní obyvatelé Země. Minimálně se odprostíme od neznalosti, diletantismu a "ideové linie" právě vládnoucího establismentu a jím placených medií. Přeci jen stále platí, že kdo vládne, ten má pravdu (i když ji nemá). No a tak jsme se podívali, jak to vidí občan USA, ale opět bez omezení i tam vládnoucí vládní doktríny = oficiální pravdy.

Myšlenka, kdo koho potřebuje více, zda USA celý svět nebo celý svět potřebuje USA, byla vyřčena nad článkem rodilého, opravdového, nezkorumpovaného pravičáka a amerického vlastence (o kterém to prokazatelně víme) pana Paula Craiga Robertse (odkaz na článek viz. www.paulcraigroberts.org/2014/04/09/us-world-coming-end-paul-craig-roberts/). Kdo byl a je P. C. Roberts? Byl za dobu vlády prezidenta USA Reagana náměstkem min. fin. USA a hlavně byl jedním z hlavních tvůrců tzv. reaganomics - což byl souhrn ekonomiky, politiky a strategie, která dokázala uzbrojit a odkázat do role "regional power" (regionální mocnost) SSSR (pro neznalé Rusko) na přelomu let 1989-1990 (podrobněji viz. odkaz en.wikipedia.org/wiki/Paul_Craig_Roberts)

Ve výše uvedeném prvním odkazu říká Roberts (ve stručnosti):

světový standart měny USA dolaru jako univerzálního platebního nástroje je USA zneužíván k tíži těch, kdo jej používají (většina států světa, hlavně Čína, Rusko). Důvodem je emise nekrytých peněz (eufemisticky nazváno jako kvantitativní uvolňování), které vyváží inflaci a ekonomické problémy USA do celého světa

- Čína, Rusko jsou si tohoto stavu vědomi a intenzivně pracují na náhradě univerzálního platebního nástroje (místo USD zvažují zlato, jiné měny)

- tato skutečnost bude mít závažné dopady na stav hospodářství USA - USD bude po nalezení jiné varianty jako univerzálního platebního prostředku de facto mírně či více znehodnocen, což bude znamenat vyšší cenu dovozů do USA a nižší životní úroveň jeho obyvatel

- dochází k rozsáhlým manipulacím na komoditních burzách - hlavně zlato a stříbro za účelem udržení USD jako univerzálního platebního nástroje, neatraktivnost všeho ostatního mimo USD

- USA prosazují svoji dominanci silou, bez ohledu na jekékoliv ideologie a ideje - doslovně uvádí např. že tzv. 11 září 2001 je něco, co se stalo zcela jinak  a většina obyvatel USA a většina jiných států oficiální verzi USA vůbec nedůvěřují. USA díky tomu zcela ztratila tvář a důvěryhodnost (co si máme myslet o boji proti Al-kajdě za 11.září 2001, když v Lybii, Sýrii, Saudské Arábii, Turecku a jinde s bojovníky Al-kajda USA spolupracují jako s nejlepšími spojenci)

- vláda USA řeší tedy dvě  zásadní otázky:

1) buď nastane velký ekonomický otřes v USA v důsledku opuštění USD jako univerzálního platebního prostředku

2) nebo bude urychleně vyvolána válka, která "umravní" ty, kteří se "novému světovému pořádku = univerzální nadvláda USD" odmítají podřídit - hlavní protivníci Rusko, Čína - válka tak dočasně vyřeší problémy hospodářství USA

doslovně tedy nakonec článku P. C. Roberts uvádí:

...Čína a Rusko protestovali, ale přijali zničení Libye, i když to bylo k jejich vlastní škodě. Ale Írán se stal červenou čarou, stopkou. Washington byl zablokován, takže Washington se rozhodl způsobit velké problémy Rusku na Ukrajině, aby odvrátil  Rusko od agendy Washingtonu jinde...
Čína je nejistá, obává se o osud svých obchodních přebytků z USA a Washington zvyšuje obklíčení Číny s námořními a leteckými základnami. Čína dospěla k závěru, že Čína má stejné nepřátele jako Rusko = Washington.
Jedna ze dvou věcí  pravděpodobně nastane:  Buď americký dolar bude opuštěn a kolaps jeho hodnoty tak ukončí Washingtonu postavení supervelmoci a hrozbu Washingtonu pro světový mír, nebo: Washington povede své loutky do vojenského konfliktu s Ruskem a Čínou. Výsledek takové války by byl mnohem ničivější než kolaps amerického dolaru.....

Ten článek Robertse má zajímavý název: Co je blíže, konec světa nebo konec USA?

No a pro případné pochybovače, že to s tím znehodnocením USD (případně jiné měny) nebude tak horké, uvádíme odkaz na popis první velké měnové reformy - státního bankrotu - (jinak lze dohledat četné zmínky pod heslem "kaláda"), vyvolané také tehdejším "kvantitativním uvolňováním" - zlehčováním, falšováním, de facto krádeží v monstrozní velikosti. Snížením obsahu stříbra v minci na území Čech roku 1622-1623 soukromým konsorciem, které si od státu (císaře) na rok pronajalo, za úplatu 6 milionů zlatých, ražbu oficiální měny. Důsledkem byl naprostý ekonomický rozvrat (v prostoru kde byla znehodnocená měna jako povinné nebo převažující platidlo), znehodnocení měny na 10 % původní hodnoty. Vysmátí členové konsorcia jsou císařem vyznamenáni a přijati do šlechtického stavu!! Dále si za získané peníze posléze kupují téměř půlku Čech z konfiskací majetku českých stavů. Je tedy vidět, že znehodnocená měna působí daleko větší devastaci u protivníka popřípadě na dobytém území, než několik armád. Není to tedy nic, nad čím se dalo mávnout rukou. Podrobnější popis celé události je k nahlédnutí zde: www.jachymov-joachimsthal.cz/kniha/made-in-jachymov/14.pdf.

Poslední dostupná analýza v ČR, srozumitelná pro běžného občana, byla zpracována ekonomickým analytikem Pavlem Kohoutem
(odkaz neviditelnypes.lidovky.cz/ekonomika-kdo-ridi-dolar-0wy-/p_ekonomika.aspx?c=A140417_181732_neff_wag).

Hlavní, co utkvěje v hlavě po přečtení článku Pavla Kohouta je to, že on to tak sice až tragicky nevidí, ale příčinou dominance USD jako hlavní světové platební veličiny je: 

"....jinými slovy, americký dolar je primární rezervní měnou hlavně proto, že federální dluh je dostatečně velký! Kdyby se například Čína rozhodla, že za svoji rezervní měnu prohlásí třeba ruský rubl, nešlo by to. Neexistuje dostatečně velký objem rublových dluhopisů, do kterých by Lidová banka Číny mohla investovat své monumentální devizové rezervy...."

Jinak řečeno, vše jde dobře pokud mohu dluhy dělat. Když by se někdy dluhy měli splácet, (státní dluhy se přeci, slovy politiků, platit nikdy nebudou...) je to těžký problém. Tak se musí najít jiné řešení:

1) inflace (to se ovšem nebude líbit těm, kdo měnu musí přijimat - asi to budou odmítat), nadšeni jsou ti co ji emitují = tisknou

2) když to nejde a příjemci "lehké měny" nechtějí spolupracovat, tak je přesvědčím silou = válka!

3) Po vyhrané válce (nemusí být ani vedena vojenskými prostředky) hospodářství protivníka nejdříve rozvrátím. Pak si možná jen to nejlepší, za ostatní bych musel nést zodpovědnost, koupím. Jinak ovládnu nebo k tomu použiji osoby "ovládané dálkově" tzv. oligarchové = osoby pro práci jakýchsi ekonomických místodržitelů, kteří ovlivňují v můj prospěch politický režim, a tím jej nadlouho ekonomicky, vojensky a strategicky   vyřadím. Využívám jej jako de facto kolonii, zdroj surovin, odbytiště svých výrobků a přitom za osud prostoru protivníka a potažmo jeho obyvatel nenesu žádnou odpovědnost.

4) Hlavně si musím hlídat, abych měl největší ekonomiku a největší státní dluh (to první dělám tak, že když se na zemi vyskytne možný rival s podobnou ekonomikou = podobně velkou, okamžitě se jej snažím eliminovat, to druhé pak jde jaksi samo..). Dělám tedy vše proto, aby např. v Evropě či jinde nevznikl nějaký funkční státní útvar - Spojené státy Evropské (hezká zkratka SSE, že?), protože ty by měli již dnes v součtu větší HDP (hrubý domácí produkt) než já. Takže hlavně ne Evropa bez válek!

5) Dále pak vše dle bodu 1,2,3,4, ale někde jinde, s jiným protivníkem...

 

 

Jistě pochopíme, že je někde chyba... Myslí si to i Paul Craig Roberts. Co si myslíte Vy?

 


 


 

Kontakt

Zemědělská společnost Chrášťany s.r.o.

zschrastany@seznam.cz

Chrášťany 172
p.Kněževes
27001

606 850 755 -ředitel
721 080 613 -hlavní agronom
602 400 701 -chmelař,agronom
732 620 444 -pozemky
(evidence,nájem,pacht,koupě pozemků)
728 399 733 -hlavní mechanizátor,chmelař
313 582 308 - účtárna
313 582 931

Vyhledávání

© 2011 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode